Skrivbarens julspecial – 17 dec (2015)

Den 17:e december påbörjar Brevnoveller ett nytt koncept ”Skrivbaren”. Våra populära evenemang med litteratur, novellsläpp och livemusik får en ny ingrediens: ditt skrivande. 

Kvällen bjuder på en färsk brevnovell av Norstedts-debutanten Alma Kirlic, en sprakande julshow med tillhörande litteraturquiz, DJ Emma Bjertén och en skrivpanel med experter där du kan få instant-feedback på uppläst text.

BESTÄLL DIN BILJETT HÄR!

Gäst och samarbetspartner för kvällen är författarcoachen
Ann Ljungberg.

I priset ingår det senaste numret av Brevnoveller, en novell av Alma Kirlic.

Skrivbaren julspecial

I panelen sitter:

Ann Ljungberg, författarcoach
Nina Åkerberg, novellredaktör för Aller media
Alma Kirlic, författare
Jens Klitgaard, chefredaktör Brevnoveller

När: 17 dec 2015, 19-23

Var: Skeppsbar, Gamla Stan (i källaren)

Begränsade platser på scen, maila jens@brevnoveller.se för att boka. Du får max 3 minuter där du kan läsa egna texter inför publik och expertpanel. Texten är i fokus! Du väljer om du vill ha feedback från panelen eller inte.

Kvällen görs i samarbete med www.skrivarkurser.nu – webbkurser och distanskurser i skrivande

Biologiska Museet 7 maj 2014!

Brevnoveller presenterar en dekadent samtidsfabel av författaren LARS BERGE på Biologiska museet. Bussfest och livespelning med hyperaktuella bandet ”BE THE BEAR”. Dessutom: utställning med illustratören MARTIN ANDER!

Var: Biologiska museet, Djurgården

När: 7:e maj, kl 18. (KOM I TID, BEGRÄNSAT MED PLATS)

Entré: 65 kr

Flyer 7:e majLars Berge gjorde succé med sin debutroman ”Kontorsninja” förra året, en skruvad parodi i kontorslandskap. ”Be the Bears” singlar Bad Things och Bump har toppat Itunes spellistor och hyllats av bl.a P3 Musikguiden, GAFFA och Gimme Indie.

Martin Ander är konstnär med rötter i den svenska street-art scenen och har designat allt från skateboards till Fever Rays albumcover.

Kvällen är ett samarbete mellan Brevnoveller, Biologiska museet och Kulturföreningen Bussfolket.

Prenumeranter kommer in gratis men måste föranmäla sig senast kl 12 samma dag till Jens Klitgaard

Läs mer:

LARS BERGE

MARTIN ANDER: http://www.mander.nu/

BE THE BEAR: http://www.bethebear.se/

Be the Bear

Ugglan, 10/12 – 2013

Den lilla festlokalen var helt proppfull när Sandra Beijers läsare flydde mörkret och tog sig till Ugglan på Södermalm. Det minglades, smyglästes och firades att Brevnoveller gav ut Sandra Beijers novelldebut, ”Djuret”.

Under kvällen fick vi besök av kompiskören som sjöng pophits och höjde upp stämningen på topp till författarsamtalet mellan Sandra Beijer och journalisten, författaren och debattören Julia Skott.

 

Bio Rio 27/10, Söndagskväll med Birgitta Stenberg

I samband med att vi släppte den nyskrivna novellen ”Syster Linda” av den feministiska ikonen och kultförfattaren Birgitta Stenberg bjöd vi in alla kulturvänner till 2013 års bästa söndagskväll till ett helt utsålt Bio Rio.

Kvällen sprakade igång med smittande soulsväng av fantastiska Combo de la Musica, lett av sångerskan Kristin Amparo. Vi fortsatte med att visa dokumentären ”Alla Vilda” och som avslut på en fantasitsk afton hölls uppläsning och författarsamtal med Birgitta Stenberg och omslagsillustratören Nina Hemmingsson. Samtalet modererades av Sonja Schwarzenberger.

Kulturhuset 30/5

Brevnoveller släppte en novell av Stephan Mendel-Enk och firade med trestegsraket: på Kulturhuset, i en buss och på en parkeringsplats. Det blev en grym kväll med uppläsningskavalkad med tidigare brevnovellister, författarsamtal med Stephan och efterföljande fest i en buss med Nadja von Bahr bakom skivspelaren. Under färdens gång bjöds det också på en stämningsfull spelning med Elephant Oak. De som läste under kvällen på Kulturhuset var förutom Stephan: Anneli Jordahl, Sara Mannheimer, My Vingren, Christian Daun och Stefan Lindberg. Det hela var ett samarbete mellan Brevnoveller, Kulturhusets bibliotek Plattan och RättBuss (kulturföreningen bussfolket).

 

Häktet, 20 dec 2012

Den 20 december intog Brevnoveller Häktet för att bjuda på uppläsning av Pär Thörn, livemusik i jazzig undergångsanda av Caroline Odén och Henrik Jacobsson, samt på en öppen scen för dem som ville läsa något de skrivit innan världen tog sin sista suck. Många förväntansfulla samlades i vad som sades vara den sista kvällen innan undergången. Som tur var kom inte domedagen denna gång, men vi som var där kan i alla fall säga att vi var väl förberedda och gjorde en hypotetisk sorti med stil.

Yaki-da 29 september

Under bokmässan i Göteborg släppte vi debutanten My Vingrens brevnovell Riktiga flickors manifest. Vi höll till på det välbesökta stället Yaki-da mitt i stadens puls. Under kvällen hölls samtal på scen med Klubb Texts Elin Grelsson Almestad för att diskutera noveller och feminism. En fantastisk kväll med massa juste folk! Inte så konstigt då Klubb text, Bang och Ladyfest höll i rodret. Här kommer lite bilder från kvällen, håll till godo.

Elverket 30 maj 2012

Brevnoveller gästade Elverket/Unga Dramaten och bjöd in till en kväll i brevens och den nya litteraturens tecken för att fira utgivningen av Eric Ericsons brevnovell “Ronny, hästen, myten och legenden”. Kvällen fylldes som vanligt av ett späckat program med massa kultur: författarsamtal med Eric, Spoken Word med Maggan Hammar, livemusik av bandet Natalie Beabella och en öppen scen. Det blev en fantastiskt lyckad kväll!

Dramalabbet 29/4

Den 29:e april bjöd Brevnoveller in till manusinlämning och fest på Dramalabbet. Under kvällen blev det poesi av 2012 års Katapultprisvinnare Naima Chahboun, en Spoken Word-pjäs av My Vingren, livemusik av The Ginger och en öppen scen där flera stycken vågade sig upp att ställa sig på scen och läsa inför en lyssnande publik. Tack alla ni som gjorde kvällen så fantastisk!

Judy’s 23/11 2011

Det blev en riktigt minnesvärd kväll på Judy’s i Stockholm när vi både firade release för Sara Mannheimers novell Nära ögat och Brevnovellers 2-årsjubileum! Under kvällen blev det Spoken Word med My Vingren, musik av Martin Ekman och såklart uppläsning och författarsamtal med Sara. Den som stod för författarsamtalet var kulturjournalisten och brevnovellisten Elise Karlsson. Efter detta hade vi en öppen scen gästad av Katarina O’Nils och Maggan Hammar. Som ni kanske förstår var det hela en mycket trevlig upplevelse!

Dramalabbet 16/7 2011

På Dramalabbet hade vi årets första event där vi släppte Mats Kempes novell ”Begreppen”. Lokalen var fylld och kunde njuta av uppläsning, samtal kring novellen med Gun Ekroth, öppen scen, Spoken Word med Maggan Hammar och livemusik av Beabella.