Om oss

Brevnoveller var en ideell rörelse och tidskrift (ISSN: 2000-4443) med syfte att sprida nyskriven intressant litteratur i ett kort format. Vi startade 2009 som det första i vågen nystartade förlag i Sverige att publicera tryckta novellsinglar.

Redaktionen bestod de sista åren av Jens Klitgaard (chefredaktör och ansvarig utgivare), Ebba Holmberg (redaktör och evenemangsansvarig), Nina van den Brink (redaktör) och Lina Sponberg (bildredaktör och formgivare).

Tidigare redaktionsmedlemmar har varit: Åsa Eklöf, Emma Strindmar-Norström, Teresa Stenler, Amanda Idberg, Lisa Swedén, Petra Eriksson och Anna Tingbäck.

Tillsammans med de involverade författarna och kulturskaparna, våra engagerade läsare och alla fina samarbetspartners skapade vi en kreativ och unik verksamhet med novellen som utgångspunkt. TACK ALLA NI!

“Kära Brevnoveller, fortsätt att förse denna effektiva litteraturform med passande formgivning och utsändning. Fortsätt överrumpla i brevlådan.”
Kristofer Folkhammar, Aftonbladet

“Det är något rörande med satsningen Brevnoveller – ett litet häfte som man kan få hem i brevlådan i en tid då allt är snabbt, snabbare snabbast”.
Gunnar Bergdahl, Helsingborgs Dagblad

“Årets roligaste och snyggaste litterära initiativ är Brevnoveller, som startats av fyra unga entusiaster.” 
Anna Hallberg, Dagens Nyheter 

”Jag kan inte annat än att älska idén.”
Emelie Novotny, Dagensbok