Idé

En brevnovell är en nyskriven novell skriven av Sveriges mest intressanta författare och debutanter, snyggt formgiven med omslag av olika konstnärer och illustratörer. Novellerna kan jämföras med musikbranschens singlar, novellsinglar helt enkelt.

Du kunde tidigare både prenumerera på Brevnoveller och köpa lösnummer som kom hem till dig i brev, så kallade ”novellogram”, men verksamheten är numera nedlagd.

En stor del av Brevnovellers verksamhet var även att anordna evenemang och workshops för att engagera vår publik. Här användes novellen som utgångspunkt för att möta andra kulturformer på ett kreativt sätt, bland annat gjorde vi ett projekt där vi utforskade adaptioner till film och ett 20-tal  evenemang på barer och scener runtom i Stockholm. Där blandade vi uppläsningar och samtal med musik, filmvisningar, konstutställningar och fest. Vi anordnade även novelltävlingar, öppen scen och mycket annat.

Några av de som medverkat på vår scen:

Kristin Amparo och Combo de la musica, Peter Morén (Peter Bjorn and John), Love Antell (Florence Valentin), Like Swimming, Natalie Beabella, Martin Ekman, The Ginger, Elephant Oak, Be the Bear, My Vingren, Ruben Lopez, Maggan Hammar, Niklas Mesaros, Sanna Sundqvist, Filip Alexandersson, Nina Hemmingsson, Birgitta Stenberg m.fl.

Brevnovellister 

# 22 Alma Kirlic
# 21 Pål Eggert
# 20 Mija Åhlander
# 19 Lars Berge
# 18 Sandra Beijer
# 17 Birgitta Stenberg
# 16 Stephan Mendel-Enk

# 15 Pär Thörn

# 14 My Vingren
# 13 Eric Ericson
# 12 Sara Mannheimer
# 11 Mats Kempe
# 10 Elisabeth Lahti

# 9 Jonas Karlsson

# 8 Sofia Nordin
# 7 Stefan Lindberg
# 6 Anneli Jordahl

# 5 Magnus Carlbring
# 4 Christian Daun
# 3 Elise Karlsson
# 2 Maria Zennström

# 1 Viktor Johansson